Матеріальна допомога на оздоровлення після звільнення – що з ЄСВ

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили чи потрібно нараховувати ЄСВ на матеріальну допомогу на оздоровлення, яку виплачують після звільнення працівника.

матеріальна допомога на оздоровлення

Калькулятор стажу

В індивідуальній податковій консультації від 23.11.2023 № 4294/ІПК/99-00-24-03-03 податківці зробили висновок, що дохід у вигляді нарахованої заробітної плати за відпрацьований час, у т. ч. матеріальна допомога на оздоровлення, який нараховується юридичною особою після звільнення працівника, є базою нарахування ЄСВ.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47347

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
69898

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як надавати та зразок наказу

Матеріальна допомога, якої потребує працівник для вирішення соціально-побутових питань, має свої особливості надання та оподаткування. Після запровадження воєнного стану надання матеріальної допомоги працівникам не було скасовано, хоча трудове законодавство зазнало великих змін.
257192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді