Скан-копія паперової трудової книжки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ нагадали як роботодавцю подати до ПФУ скан-копії паперової трудової книжки та інших документів про стаж

скан-копія трудової книжки

Калькулятор стажу

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217-ІХ набрав чинності10.06.2021. Роботодавець зобов’язаний надавати відомості про трудову діяльність найманих працівників в електронному форматі, робити записи про прийняття на роботу, переведення чи звільнення, строкову військову службу та інше.

Відомості про трудову діяльність може вносити як працівник, так і роботодавець. Згідно з вимогами, скан-копії трудової книжки мають бути кольоровими, чіткими та відображати всі реквізити документа. Заповнені сторінки мають бути в хронологічному порядку. Сканування необхідно здійснювати у форматі PDF або JPG. Розмір одного файлу не повинен перевищувати 1 мб. Обмеження щодо кількості файлів не встановлено.

Щоб подати скан-копії паперової трудової книжки та інших документів про стаж страхувальнику необхідно здійснити наступні кроки:

  • увійти до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ (www.portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП);
  • у розділі «Комунікації з ПФУ» обрати сервіс «Відомості про трудову діяльність робітника»;
  • заповнити форму звернення (РНОКПП та ПІБ особи) – натиснути кнопку «Пошук»;
  • натиснути «Додати файл», обрати тип файлу та завантажити кольорову скан-копію трудової книжки;
  • підписати звернення за допомогою КЕП. Для цього обрати файл ключа та ввести пароль;
  • натиснути кнопку «Підписати та відправити до ПФУ».

Результати оцифрування відповідальною особою органу ПФУ наданих скан-копій документів страхувальник може переглянути в закладці «Відомості про трудові відносини», вказавши в меню пошуку РНОКПП працівника чи період надсилання трудової книжки.

За інформацією ГУ ПФУ у Київській області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 11 серпня 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
16419

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
48654

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45202

Відрядження на службовому автомобілі – наказ

Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29742

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді