Нова форма паспорту бюджетної програми та правила його складання

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У п’ятницю, 05.01.2023, набрали чинності накази Мінфіну, якими змінено правила складання паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання.

паспорт бюджетної програми

Пошук по Класифікатору професій

Мінфін затвердив нові форми:

  • паспорта бюджетної програми;
  • звіту про його виконання (форму використовуватимемо при звіті за 2024 рік).

Також оновив деякі правила складання паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання.

Під час складання паспортів бюджетних програм слід врахувати, що напрями використання бюджетних коштів висвітлюють як безпосередньо публічні послуги, так і їх отримувачів та/або надавачів.

Мінфін уточнив строк подачі на погодження проєктів паспортів бюджетних програм у разі встановлення бюджетних призначень законом про внесення змін до закону про Державний бюджет України та/або відкриття в установленому законодавством України порядку нових бюджетних програм після прийняття закону про Державний бюджет України. Їх головні розпорядники подають на погодження до Мінфіну протягом тижня після внесення Мінфіном відповідних змін до розпису державного бюджету.

Якщо під час виконання бюджетної програми зміна обставин зумовлює відхилення (збільшення або зменшення) обсягів касових видатків (наданих кредитів з бюджету) за напрямами використання бюджетних коштів від обсягів, затверджених у паспорті бюджетної програми, але не призводить до виникнення нових напрямів використання бюджетних коштів, зміни до паспорта такої бюджетної програми не вносять. Пояснення щодо причин таких відхилень головні розпорядники надають у звіті про виконання паспорта бюджетної програми.

Складаючи звіт про виконання бюджетної програми за 2023 рік врахуйте, що у графах 6–8 зазначаємо обсяги касових видатків (наданих кредитів з бюджету), визначених з урахуванням даних зведеної річної бюджетної звітності. Рядок «Усього» має відповідати даним зведеної річної бюджетної звітності за відповідною бюджетною програмою, в т. ч. показник у графі 7 має дорівнювати сумі касових видатків (наданих кредитів з бюджету) за рік, наведених у звітах про надходження і використання:

  • коштів, отриманих як плата за послуги (форма № 4-1д, № 4-1м);
  • коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень (форма № 4-2д, № 4-2м);
  • інших надходжень спеціального фонду (форма № 4-3д, № 4-3м);
  • коштів, отриманих як окремі субвенції з місцевого бюджету (форма № 4-4д);
  • інших надходжень спеціального фонду (кредити (позики) від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій) (форма № 4-3д.1, № 4-3м.1).

Накази Мінфіну від 11.12.2023 № 682 та від 29.12.2023 № 736, якими внесені зміни, набрали чинності 05.01.2024.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99653

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39835

Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок

Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67810

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3609

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді