Врахуйте поради НАДС щодо випробування та встановлення відповідності держслужбовця займаній посаді

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС затвердило Методичні рекомендації з питань випробування та встановлення відповідності державного службовця займаній посаді.

відповідність займаній посаді

Калькулятор штрафів

Методичні рекомендації НАДС рекомендує застосовувати у своїй роботі:

  • суб’єкту призначення;
  • держслужбовцю, якому встановлено випробування;
  • його безпосередньому керівнику, керівнику самостійного структурного підрозділу (за наявності);
  • службі управління персоналом держоргану, в якому працює держслужбовець.

Кожна особа, яка вступає на посаду держаної служби, має необхідні для цієї посади освіту та кваліфікацію, проте спроможність виконувати завдання і функції за цією посадою визначається лише в процесі роботи. Саме під час випробування держслужбовець зрозуміє на скільки йому підходить саме така робота, а держорган визначить спроможність держслужбовця справлятись зі своїми обов’язками.

Проте випробування важливо організувати таким чином, щоб його результат висвітлив мету цієї процедури. Ці методичні рекомендації містять практичні поради, рекомендації та алгоритми, які допоможуть правильно та ефективно встановлювати випробування новопризначеним державним службовцям. Крім того, у додатках до методрекомендацій додані рекомендовані форми:

  • визначення завдань на строк випробування;
  • звіту про результати виконання завдань, встановлених державному службовцю на строк випробування;
  • висновку про результати випробування та встановлення відповідності державного службовця займаній посаді.

За інформацією НАДС

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45180

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46979

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8913

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
100278

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді