Навчання держслужбовців і посадових осіб ОМС за кордоном

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС затвердило Методичні рекомендації щодо особливостей укладення та виконання договору між державним службовцем/посадовою особою місцевого самоврядування і органом, який направляє, про направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон.

навчання держслужбовців і посадових осіб

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Договір про направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон укладається відповідно до:

  • Порядку організації професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за кордоном, затвердженого постановою КМУ від 15.09.2023 № 990;
  • наказу НАДС від 14.11.2023 № 182-23, яким затверджені Порядок укладення договору про направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон та типову форму цього договору.

Договір укладають у разі направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон строком більш як на 6 місяців. Під строком професійного навчання в контексті укладення договору рекомендується розуміти строк, зазначений у відповідній програмі професійного навчання, без урахування часу перебування у дорозі до місця професійного навчання і назад.

У Методичних рекомендаціях, які затверджені наказом НАДС від 27.02.2024 № 33-24, наведені вказівки:

  • як заповнювати, оформлювати, підписувати договір;
  • умови відпрацювання держслужбовцем/посадовою особою місцевого самоврядування після такого навчання;
  • порядок визначення суми коштів, що підлягає відшкодуванню до державного, місцевого бюджету, а також приклад такого розрахунку.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45137

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46975

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8905

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
100262

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді