Три дні для призначення допомоги по вагітності та пологах

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ роз’яснили про строки для розгляду листків непрацездатності для призначення допомоги по вагітності та пологах.

призначення допомоги по вагітності та пологах

Калькулятор днів щорічної відпустки

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку строку дії та закінчення строку дії медичного висновку, на підставі якого він сформований.

Листок непрацездатності з причиною непрацездатності «Вагітність та пологи» вважається виданим через сім календарних днів з дати його відкриття.

На восьмий день листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами набуває статусу «готовий до сплати». Роботодавець протягом трьох робочих днів на підставі такого листка непрацездатності має розглянути питання щодо призначення допомоги по вагітності та пологах.

За інформацією ГУ ПФУ в Запорізькій області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Середньоденна заробітна плата

Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
49097

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47227

Виплата декретних у 2024 році

Декретні виплати у 2024 році: ➤ підстава для нарахування ➤ тривалість декрету ➤ розрахунок декретних ➤ обмеження розміру декретних ➤ приклади розрахунку ➤ лікарняні та допомога по вагітності під час війни
40937

ЄСВ на декретні виплати: нарахування 2024

Нарахувати декретні без помилок – це обов’язок кожного бухгалтера. Нарахування ЄСВ на декретні – це один з етапів цього розрахунку, який невідомий для декретниці, але важливий для бухгалтера. Врахуємо всі нюанси обчислення соцвнеску разом.
68998

Декретні в об'єднаній звітності – ЗРАЗКИ 2024

Як відобразити декретні виплати в об’єднаній звітності та наведемо бланки та зразки Додатків Д1, Д5 і 4ДФ Податкового розрахунку з прикладом нарахування декретних.
87820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді