Як оформити нещасний випадок на виробництві, що стався в результаті бойових дій

942

Запитання

Як оформити нещасний випадок на виробництві в результаті бойових дій?

Відповідь

нещасний випадок в результаті бойових дій

Державна служба України з питань праці коментує дії роботодавця, якщо з його працівником стався нещасний випадок в результаті ведення бойових дій. Держпраці роз'яснює, як коректно вказати причини нещасного випадку та що призвело до його настання.

Всі коди подій містяться в Класифікаторі видів подій, причин, обладнання, устатковання, машин, механізмів, транспортних засобів, що призвели до настання нещасного випадку, і наведені в додатку 9.

Які коди потрібно використовувати, якщо причина нещасного випадку – бойові дії

  • Комісії з розслідування нещасного випадку треба застосувати код події 23 – він відповідає нещасному випадку та/або гострому професійному захворюванню (отруєнню), які виникли під час виконання трудових (посадових) обов’язків в результаті ведення бойових дій.
  • Код причини нещасного випадку, який настав через бойові дії, – 42.
  • Код обладнання під час нещасного випадку, який настав через бойові дії, – 969. 

Також Держпраці акцентує увагу роботодавців, що аварія, смерть потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання під час дії воєнного стану не є підставою для здійснення позапланового заходу державного нагляду на підприємстві.

Якщо тимчасово неможливо визначити кандидатури представників підприємства у складі комісії з розслідування нещасного випадку, повідомлення надається із заповненням всіх даних, крім кандидатур представників підприємства. У відповідній графі зазначається пояснення.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8366