Чи потрібно декларувати зброю як нагороду

576

Запитання

Чи потрібно декларувати зброю як нагороду?

Відповідь

декларування зброї

Калькулятор штрафів

Ні, не потрібно. Адже відповідно до законодавства така нагорода (відзнака) для військовослужбовців не є подарунком та не відображається у декларації.

До такої нагороди (відзнаки) не застосовується обмеження (заборона) щодо одержання подарунків, передбачене ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції».

Нагороди і відзнаки, якими держава відзначає заслуги військових:

  • відзнака Президента України «Іменна вогнепальна зброя»;
  • відомчі заохочувальні відзнаки «Вогнепальна зброя».

Чи треба таку нагороду відображати в розділі 5 «Цінне рухоме майно (крім транспортних засобів)» декларації?

Якщо у документі до зброї (відзнаки) немає відомостей про її вартість, або вказана вартість не перевищує 100 прожиткових мінімумів (для 2022 року – 248 100 грн, для 2023 року – 268 400 грн), таку нагороду не треба відображати у декларації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чи потрібно декларувати захоплену ворожу техніку.

За матеріалами НАЗК

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45175

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46979

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8911

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
100274