Що робити працівнику, якщо він не погоджується із призупиненням трудового договору

527

Запитання

Що має робити працівник, якщо він не погоджується із наказом про призупинення дії трудового договору?

Відповідь

Детальний матеріал

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Переглянути

Що має робити працівник, якщо він не погоджується із наказом про призупинення дії трудового договору

Калькулятор стажу

В такому випадку працівник особисто або через профспілку має право оскаржити наказ до Державної служби України з питань праці або її територіальних органів.

У разі відсутності підстав для призупинення дії трудового договору інспектор праці може внести припис про усунення виявлених порушень (за погодженням військової адміністрації).

Такий припис є обов’язковим до виконання роботодавцем протягом 14 календарних днів з дня його отримання.

У разі незгоди працівника (працівників) із наказом (розпорядженням) роботодавця про призупинення дії трудового договору, виданим до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», таким працівником (працівниками) відповідний наказ (розпорядження) може бути оскаржений до Держпраці. Держслужба за погодженням з військовою адміністрацією має повноваження визнати наказ або розпорядження такими, що втратили чинність.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8374