Статті за темою Оплата відрядження

Добові на відрядження 2024: як виплачувати та обліковувати
Відрядження працівників в одних установах є буденністю, а в інших – трапляються нечасто. Здебільшого відрядження відбуваються в межах України, але й можуть бути за кордон. Відрядженим працівникам відшкодовують витрати за час поїздки та виплачують добові на відрядження. Як визначається розмір добових, які саме витрати та в якому розмірі слід відшкодовувати – дізнаєтеся з цього огляду.
35745
Авансовий звіт на відрядження: проведення
Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
62121
Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата
Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
145279
Добові на відрядження 2023: як виплачувати
Іноді для виконання функцій установи керівник відряджає працівників у відрядження по Україні або за кордон. При цьому таким працівникам відшкодовують витрати за час поїздки — виплачують добові на відрядження. З’ясуємо, які саме витрати і в якому розмірі відшкодовувати.
112967
Авансовий звіт проводки - гроші на відрядження
Гроші на відрядження можна видати різними способами, у тому числі й на корпоративну чи особисту картку працівника. Пропонуємо приклади бухгалтерських проведень, коли виручить авансовий звіт, і зразок заповнення звіту. Ніякої «води», тільки практичні поради.
5400
Відміна відрядження: як оформити
Заплановане відрядження не завжди відбувається: працівник захворів або у нього виникли складні сімейні обставини, організатор переніс переговори, погодні умови несприятливі настільки, що працівник не може виїхати. Як у таких випадках скасувати відрядження — у статті.
9551
Як оплатити відрядження державного службовця у вихідний день
Керівник відрядив підлеглого до іншого міста, зокрема, аби він виконав надважливі завдання у вихідний день — суботу. Як оплатити відрядження державного службовця та чи застосовувати норми трудового законодавства — дізнаєтеся зі статті
2073
КЕКВ 2200 "Використання товарів і послуг"
Усі видатки, які проводять бюджетні установи, розмежовані за економічною суттю платежу. Для цього використовують коди економічної класифікації видатків бюджету (КЕКВ). Установа може використовувати кошти лише на ті цілі, на які планувала, за напрямами, визначеними в Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету.
28923