На коли перенесли переатестацію головбухів?

Переатестація головбухів відкладена до мирного часу

Мінфін на запит Держказначейства повідомив, що на час дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування тимчасово призупиняють оцінку того, як головбух бюджетної установи виконує свої повноваження. Так діяти дозволяє Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від 03.03.2022 № 2115-ІХ (далі — Закон № 2115).

Зокрема, Закон № 2115 передбачає, що фінансові та аудиторські звіти, а також інші документи, які закон вимагає подавати в документальній або електронній формі, юрособи подають протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подати документи.

У період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його завершення до фізосіб, фізосіб-підприємців, юросіб не застосовуватимуть адміністративну та кримінальну відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності.

Лист Мінфіну від 18.03.2022 № 41020-06-5/6355

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

Нагадуємо, що зараз усі матеріали сайту доступні вам без обмежень. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні журнали
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
28975

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів-бюджетників: нова програма навчання онлайн

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів-2024 у Школі Головбуха розроблена експертами для підвищення кваліфікації бухгалтерів та головного бухгалтера.
3116

Запрошуємо на семінар «ТОП-20 кейсів, що вбережуть бухгалтера від штрафів» та церемонію нагородження найкращих бухгалтерів України

Цифрове видавництво Експертус 10 листопада проводить особливий захід: семінар з практичними порадами, привітання до Міжнародного дня бухгалтера та церемонія нагородження ТОП-3 найкращих бухгалтерів України.
963

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді