Як зробити внесення належного користувача транспортного засобу до держреєстру

Уряд оновив Порядок внесення власників ТЗ до державних реєстрів

внесення належного користувача транспортного засобу до держреєстру

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Кабінет міністрів України оновив Порядок внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Кабмін постановою від 08.10.2022 № 1145 затвердив Порядок внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів (далі — Реєстр).

Підставою для внесення до Реєстру відомостей про належного користувача є електронна або паперова заява, якою власник транспортного засобу (ТЗ) визначив належного користувача ТЗ у зв’язку з передачею його фізичній або юридичній особі у користування.

Обов’язкова умова для внесення до Реєстру відомостей про належного користувача — наявність у нього чинного національного посвідчення водія або посвідчення водія іноземної держави, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року, записи в якому виконано/продубльовано літерами латинського алфавіту (далі — посвідчення водія), яке підтверджує право керування ТЗ відповідної категорії.

Є окремий порядок для керівників юридичних осіб. Вимога щодо наявності посвідчення водія не обов’язкова щодо належного користувача — керівника юрособи.

Відомості про належного користувача вносять до Реєстру:

  • територіальні органи з надання сервісних послуг МВС;
  • через  додаток на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС;
  • через портал Дія, зокрема через мобільний додаток.

За внесення до Реєстру відомостей про належного користувача плату не справляють. Вносити до Реєстру одночасно відомості про декількох належних користувачів щодо одного ТЗ не можна.

Відомості про належного користувача, якого визначив власник ТЗ, вносять до Реєстру в сервісному центрі МВС у присутності власника та належного користувача ТЗ. Якщо власником ТЗ є фізособа, вона особисто вносить/вилучає до/з Реєстру відомості про належного користувача е-сервіси.

Постанова набере чинності за три місяці з дня її опублікування.

Нагадаємо, що під час списання необоротних активів ТЗ відображаються у меморіальному ордері № 9 за актом списання транспортних засобів.

За інформацією Кабміну

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова політика бюджетної установи

Кожен бухгалтер хоче мати ідеальну облікову політику. Що таке облікова політика, які має складові, як погоджувати та змінювати її – звіртесь з експертом.
12720

Акт введення в експлуатацію основних засобів

Установа придбала обладнання, тож потрібно скласти акт введення в експлуатацію. Наводимо в статті акт введення в експлуатацію основних засобів, зразок та приклад заповнення.
78348

Договори перевезення: облік, податки, штрафи

Поговоримо про договір перевезення вантажу, пасажирів та багажу. У чому особливості договірного оформлення цих операцій, які види договорів перевезення є, як нараховуються та відображаються штрафи за порушення їх умов у «бюджетників».
6711

Основні засоби 2024

Основні засоби це матеріальні активи, без яких жодна установа, держорган, ОМС функціонувати не зможе. Та не усі матеріальні активи є основними засобами. Розглянемо детальніше, що таке основні засоби установи та які вони бувають у 2024 році.
166102

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді