Уряд прийняв рішення щодо скорочення працівників виконавчої влади

Кабмін затвердив постанову, якою встановлюються гранична чисельність працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

скорочення працівників виконавчої влади

Калькулятор індексації зарплати

На останньому засіданні у 2023 році Кабінет Міністрів затвердив постанову від 29 грудня 2023 р. № 1410 про «Деякі питання скорочення чисельності працівників органів виконавчої влади». У додатках №1 та 2 до постанови вказана гранична чисельність працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Рішення щодо скорочення працівників та їх граничної чисельності стосується 67 органів виконавчої влади.

Постанова від 29 грудня 2023 р. № 1410 набирає чинності з 01 квітня 2024 року.

Як повідомляв портал «Бухгалтерія для бюджету та ОМС», Кабмін також затвердив Схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році.

Одночасно прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про скорочення кількості вакансій державної служби майже на 20 тисяч. Нова система оплати праці та скорочення вакансій дозволить зекономити близько 8 млрд грн бюджетних коштів.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12381

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
47139

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47096

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9107

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді