Чи нараховується податок на нерухомість для багатодітних сімей

1017

Запитання

Чи нараховується податок на нерухомість для багатодітних сімей?

Відповідь

Детальний матеріал

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Переглянути

Чи нараховується податок на нерухомість для багатодітних сімей

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Об’єкти житлової нерухомості багатодітних сімей, у яких виховується п’ять та більше дітей, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  (п.п. «л» п.п. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 ПКУ).

Згідно зі ст. 13 Закону України «Про охорону дитинства» від 26 червня 2001 року № 2402-ІІІ (далі - Закон № 2402) батькам і дітям з багатодітних сімей видаються відповідні посвідчення. А статус прийомної сім’ї підтверджується Договором про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

Платник податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, має право звернутися з письмовою заявою для звірки даних, зокрема, щодо права на користування пільгою зі сплати податку на нерухомість.

Таким чином, нерухомість багатодітних або прийомних сімей, у яких виховується п’ять та більше дітей, не є об’єктом оподаткування. Проте необхідно надати документи, що підтверджують такий статус:

  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї;
  • договір про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

За інформацією ГУ ДПС у Харківській області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
74287

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
45505

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
10538

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
56018

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як надавати та зразок наказу

Матеріальна допомога, якої потребує працівник для вирішення соціально-побутових питань, має свої особливості надання та оподаткування. Після запровадження воєнного стану надання матеріальної допомоги працівникам не було скасовано, хоча трудове законодавство зазнало великих змін.
258583