20%-ве продовження договору про закупівлю наприкінці року — що вимагає Закон

Плануєте продовжити дію договору про закупівлю на 20%? Дізнайтеся, у яких випадках Закон дозволяє вносити інші зміни до договору

Зміна істотних умов договору про закупівлю на кінець року — що дозволяє Закон

✍ Підвищення кваліфікації закупівельників з офіційним сертифікатом

Замовнику потрібно продовжити дію договору на 20%, щоб закупити пальне на початок наступного року. Чи може він вносити інші зміни до договору? Так, може. Пояснимо.

Замовник може вносити зміни до договору за частиною 5 статті 41 Закону № 922, якщо для цього є законні підстави. Наприклад, коливання ціни на ринку, яке можна документально підтвердити. У такому випадку змінити ціну за одиницю товару дозволяє пункт 2 частини 5 статті 41 Закону № 922.

Зміна істотних умов договору про закупівлю на кінець року — що дозволяє ЗаконЗважте: таку зміну потрібно прописати у проєкті договору.

Докладно, як сформувати умову про зміну істотних умов договору, наші експерти пояснюють в уроці Вищої школи Закупівельника

Змінювати істотні умови договору про закупівлю після того, як сторони його підписали, і допоки не виконали зобов’язань у повному обсязі, можна лише у виняткових випадках. Їх встановлює частина 5 статті 41 Закону № 922. З-поміж них — зміна умов договору у зв’язку із застосуванням частини 6 статті 41 Закону.

Зокрема, частина 6 статті 41 Закону встановлює, що дія договору про закупівлю може бути продовжена на строк, достатній для проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі на початку наступного року в обсязі, що не перевищує 20% суми, визначеної в початковому договорі про закупівлю, укладеному в попередньому році, якщо видатки на досягнення цієї цілі затверджено в установленому порядку.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Толеранс в договорах про закупівлю

Іноді сторонам договору важко точно визначити кількість чи об›єм поставленого товару. У такій ситуації постачальник просить застосувати в договорі про закупівлю толеранс. Чи не буде це порушенням Закону про закупівлю?
6732

Продовження договору про закупівлю: як правильно

Треба провести дозакупівлю наприкінці року? Прочитайте 5 умов, коли можна продовжити дію договору про закупівлю на 20%, і готові рішення для 8 ситуацій, у яких можуть виникнути складнощі. Дізнайтеся, як довести законність зміни умов договору і яка відповідальність, якщо вимоги законодавства порушені
3717

Додаткова угода до договору про публічні закупівлі: види та зразки

Договорів не буває навіки. Тим більше в сучасних економічних реаліях. Уклавши договір навіть після проведення відкритих торгів через систему Prozorro може постати питання про зміну його умов. Додаткова угода до договору про публічні закупівлі – це шлях до зміни умов. Це може бути зміна істотних умов договору закупівлі, зміна ціни або додаткова угода на зменшення обсягів закупівлі. Як і коли її можна укласти та подати інформацію у даній консультації.
29828

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді