Зміни до закону «Про державну службу» пропонують прийняти у першому читанні

В профільному Комітеті ВРУ відбулося обговорення змін до Закону України «Про державну службу» та впровадження єдиних підходів в оплаті праці дерслужбовців.

20.jpg

Калькулятор індексації зарплати

В парламентському комітеті державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулося обговорення  єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад (законопроєкт №8222).

Під час заходу було:

  • представлено Висновок Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA) до законопроєкту 8222;
  • обговорено позиції парламентських комітетів, яким було доручено розглянути законопроєкт;
  • висвітлено бачення державних органів та громадського середовища щодо реформування системи оплати праці на державній службі.

Керівник Програми співробітництва щодо належного урядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю вказав, що саме необхідно забезпечити у процесі реформування:

  • справедливу оплату праці, коли державні службовці не залежать від суб’єктивного підходу керівника;
  • прозорість державної служби із запровадженням єдиної інформаційної системи управління людськими ресурсами HRMIS;
  • побудову моделі реформи, яка охоплює всю систему та є зрозумілою для всіх стейкхолдерів.

Голова НАДС Наталія Алюшина повідомила, що прийняття законопроєкту 8222 дозволить розпочати впровадження реформи оплати праці на державній службі та прийняти відповідні нормативно-правові акти на його реалізацію. Проєкт Закону найближчим часом буде розглянуто на засіданнях профільного підкомітету та Комітету з пропозицією його прийняття у першому читанні з наступним доопрацюванням.

Народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Віталій Безгін вказав на необхідність прийняття законопроєкту у першому читанні та подальшої професійної дискусії під час його доопрацювання до другого читання.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12381

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
47139

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47096

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9107

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді