Законодавець пропонує надати можливість змінити ціну після підписання договору про закупівлю

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Якщо зміни затвердять в парламенті, ціну договору можна буде збільшити лише один раз.

змінити ціну після підписання договору про закупівлю

Калькулятор індексації зарплати

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт № 9448 «Про внесення зміни до розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо можливості змінення умов договору про закупівлю.

Він передбачає, що ціна договору про закупівлю робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту (без зміни обсягу робіт (послуг) та без зміни їх якості) може змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі у разі збільшення ціни договору про закупівлю в частині невиконаних обсягів робіт чи послуг, за результатами коригування ціни цього договору за умови документального підтвердження експертною організацією, що має право на проведення експертизи проекту будівництва відповідно до законодавства. Ціну договору можуть збільшити лише один раз.

У разі збільшення ціни договору про закупівлю робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту, замовник протягом трьох робочих днів з дня підписання сторонами додаткової угоди про таке збільшення ціни оприлюднює в ЕСЗ:

  • повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю;
  • зміни до договору про закупівлю (додаткову угоду);
  • висновок експертизи експертної організації, на підставі якого скориговано ціну договору.

Повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту (без зміни обсягу робіт (послуг) та без зміни їх якості) повинно також містити інформацію, визначену частиною восьмою статті 41 цього Закону (крім відомостей, визначених пунктом 8 частини восьмої статті 41 цього Закону).

Стосується це договорів про закупівлю робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту, які укладені з урахуванням вимог Закону про публічні закупівлі під час надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та після введення правового режиму воєнного стану в Україні і до дня його припинення або скасування.

Не поширюються ці зміни (проєкт) на договори, місце виконання яких знаходиться на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України та/або територіях активних бойових дій.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Толеранс в договорах про закупівлю

Іноді сторонам договору важко точно визначити кількість чи об›єм поставленого товару. У такій ситуації постачальник просить застосувати в договорі про закупівлю толеранс. Чи не буде це порушенням Закону про закупівлю?
6729

Продовження договору про закупівлю: як правильно

Треба провести дозакупівлю наприкінці року? Прочитайте 5 умов, коли можна продовжити дію договору про закупівлю на 20%, і готові рішення для 8 ситуацій, у яких можуть виникнути складнощі. Дізнайтеся, як довести законність зміни умов договору і яка відповідальність, якщо вимоги законодавства порушені
3717

Додаткова угода до договору про публічні закупівлі: види та зразки

Договорів не буває навіки. Тим більше в сучасних економічних реаліях. Уклавши договір навіть після проведення відкритих торгів через систему Prozorro може постати питання про зміну його умов. Додаткова угода до договору про публічні закупівлі – це шлях до зміни умов. Це може бути зміна істотних умов договору закупівлі, зміна ціни або додаткова угода на зменшення обсягів закупівлі. Як і коли її можна укласти та подати інформацію у даній консультації.
29814

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді