Хто відповідає за охорону праці в ОМС

917

Запитання

Чи може відповідати за охорону праці інша посадова особа?

Відповідь

сумісництво на підприємстві

Пошук по Класифікатору професій

Норми закону «Про охорону праці» № 2694-XII від 14.10.1992 (далі – Закон) поширюються на органи місцевого самоврядування, як і на будь-яких юридичних осіб, що використовують найману працю.

На підприємстві або в установі з кількістю працюючих менше 50 функції служби охорони праці можуть виконувати в порядку сумісництва особи, які мають відповідну підготовку (ст.15 Закону).

На підприємстві з кількістю працюючих менше 20 осіб для служби охорони праці можуть залучатися сторонні спеціалісти на договірних засадах, які мають відповідну підготовку.

В такому випадку служба охорони праці підпорядковується безпосередньо роботодавцю.

Тож у виконавчому органі ОМС обов'язки служби охорони праці може виконувати інша посадова особу, яка має відповідну підготовку (якщо кількість працюючих менше 50 осіб). Або це ці функції на договірних засадах виконують сторонні спеціалісти (якщо кількість працюючих менше 20 осіб).

За матеріалами Держпраці

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження на службовому автомобілі – наказ

Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29681