Як внести до трудової книжки запис про стажування

313

Запитання

Як внести до трудової книжки запис про стажування студента?

Відповідь

Детальний матеріал

Повідомлення про прийняття працівника на роботу – ЗРАЗОК 2023

Переглянути

Як внести до трудової книжки запис про стажування студента

Калькулятор стажу

Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки (за наявності), яка в разі відсутності на вимогу працівника оформлюється згідно із законодавством (ст. 29 Закону України «Про зайнятість населення» від 5 липня 2012 року № 5067-VI (далі Закон №503)).

Відомості про проходження стажування вносяться до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування в порядку, встановленому Пенсійним фондом України за погодженням із центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення.

Порядок укладення договору про стажування та типова форма договору про стажування затверджуються Кабінетом Міністрів України. Порядок укладення договору про стажування форма такого договору затверджені постановою КМУ «Про затвердження Порядку укладення договору про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця і Типової форми договору про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця» від 16.01.2013 року  № 20 ( далі Прядок №20).

Після укладення договору про стажування роботодавець затверджує індивідуальну програму стажування та видає наказ про проходження стажування, у якому зазначаються строки і місце його проходження (структурний підрозділ), професія (кваліфікація) або спеціальність (освітній ступінь) стажиста, режим стажування, а також його керівник (п. 10 Порядку № 20). На підставі наказу (розпорядження) роботодавець повинен внести запис про проходження студентом (учнем) стажування до його трудової книжки, відповідно до вимог абз. 5 ч. 1 ст. 29 Закону №506 і п. 13 Порядку № 20.

Згідно Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 № 58 ( далі Інструкція № 58):

  • запис до трудової книжки повинен бути внесений в тижневий строк з дня прийняття студента (учня) на стажування (п. 2.2 Інструкції № 58);
  • в трудовій книжці зазначають:
  • посаду;
  • період і місце проходження стажування (структурний підрозділ);
  • спеціальність (кваліфікацію) або професію (кваліфікаційний рівень) стажиста. (п. 2.17 Інструкції № 58).

За інформацією Східного міжрегіонального управління Держпраці

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
71477

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14473