Новини за темою Органи місцевого самоврядування

Хакерська атака на ОМС
Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у період з 12 по 18 липня 2024 року зафіксувала новий сплеск активності угрупування UAC-0057.
118
Рада ухвалила Закон про інститут старост в умовах війни
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану».
160
Як будуть оцінювати підвищення кваліфікації держслужбовців у 2024 році
НАДС розробило Перелік індикаторів оцінювання якості підвищення кваліфікації держслужбовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.
78
Закон про відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів готовий до розгляду у Раді
Комітет ВРУ з питань бюджету рекомендує Парламенту ухвалити в першому читанні законопроєкт № 11131 стосовно змін до Бюджетного кодексу, які відновлюють середньострокове планування місцевих бюджетів.
157
Як громаді знайти місто-побратима за кордоном – алгоритм дій за новим законом
25 червня 2024 року Президент підписав Закон про міжнародне співробітництво місцевого самоврядування, який дозволить громадам і регіонам в спрощеному та більш широкому форматі працювати з фондами ЄС, залучати їхні кошти.
94