Закупівля послуг з харчування: які документи вимагати від учасника

Замовник, який закуповує послуги харчування або продукти для їдальні, має зважати на численні законодавчі норми. Як правильно прописати вимоги до ТП учасника, аби отримати саме те, що потрібно, — у статті
Закупівля послуг з харчування: які документи вимагати від учасника

ОЛЕНА СТЕПАНОВА,

директорка ТОВ «СІ БІЗНЕС КОНСАЛТИНГ», Одеса

Закупівля послуг з харчування чи продуктів — завжди ризик. Тож замовник вимагає від учасників підтвердити, що вони дотримують норм з виробництва і транспортування продуктів. Як тут не переборщити, аби не бути звинуваченим у дискримінації?

Закупівля послуг з харчування потребує пильної уваги замовників. Адже якість закупленого безпосередньо впливає на здоров’я громадян.

Електронний сервіс «Єдиний закупівельний словник»

Протягом останніх років в Україні склалася напружена ситуація щодо групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння. Тож Держпродспоживслужба провела чисельні перевірки і виявила порушення вимог санітарного законодавства. Зокрема:

  • відсутність державної реєстрації операторів ринку;
  • систематичне порушення зберігання харчових продуктів та відсутність документів, що засвідчують їх якість і безпеку;
  • недостатній контроль за організацією харчування дітей.

Висновки Держпродспоживслужби, своєю чергою, проаналізувало Мінекономіки і надало рекомендації щодо організації закупівель послуг з харчування (див. лист Мінекономіки від 05.11.2019 № 3801-05/45742-06).

На що ж мають зважати замовники? У тендерній документації (ТД) на закупівлю продуктів харчування та/або послуг з організації харчування для навчальних, оздоровчих і дошкільних закладів слід враховувати вимоги законодавства. Які саме вимоги висувати до учасників — операторів ринку харчових продуктів (далі — оператори ринку), аби врахувати усі зауваги законодавця й водночас не бути звинуваченим у дискримінації — докладно читайте тут.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді