Порядок проведення спрощених закупівель - 5 запитань з практики

Алгоритм та етапи проведення спрощених закупівель розкриває Наталія Заєць, консультантка з публічних закупівель, канд. екон. наук.

Спрощена закупівля — новий вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками такої закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси — можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.

Замовники обов’язково проводять спрощену закупівлю, якщо очікувана вартість закупівлі більша ніж 50 тисяч і менша ніж вартість, передбачена для процедур закупівель.

Спрощена закупівля — це придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. грн та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 Закону (п. 28 ч. 1 ст. 1 Закону про публічні закупівлі).

За нетривалі місяці проведення спрощених закупівель у замовників з’явилося чимало запитань.

Дамо відповіді на п’ять найактуальніших

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді