Як закуповувати, щоб не порушити вимог

Спрощені закупівлі потрібно проводити обов’язково в електронній системі закупівель. Що врахувати в оголошенні, коли закуповуєте потрібні товари, роботи, послуги за новими «спрощеними» правилами, ми підкажемо.

Кожен етап спрощеної закупівлі в системі (►►►) відбувається за встановленими строками. Окремі з них визначає сам замовник, інші — Закон.

Вже на першому етапі варто чітко дотримувати всіх вимог.

Так, на етапі оприлюднення оголошення про проведення спрощеної закупівлі (►►►)зазначте усю обов’язкову інформацією для такого оголошення, а якщо потрібно — додайте й інші відомості.

Разом із оголошенням оприлюдніть проєкт договору про закупівлю.

В оголошенні зазначте предмет закупівлі, його технічні характеристики, умови щодо забезпечення пропозиції та забезпечення виконання договору (►►►), якщо їх вимагатимете. А ще — розмір мінімального кроку пониження ціни. З огляду на законодавче обмеження встановлюйте його у межах від 0,5 до 3% або у грошових одиницях очікуваної вартості закупівлі.

Укажіть також в оголошенні кінцевий строк періодів уточнень і подання пропозицій.

Рекомендація. Коли вноситимете інформацію до оголошення і формулюватимете вимоги до предмета закупівлі (►►►), пам’ятайте, що не маєте права обмежувати конкуренцію та дискримінувати учасників. Проте якщо у вимогах до предмета закупівлі потрібно послатися на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження чи виробника, можете зазначити, які аналоги та/або еквіваленти мають право пропонувати учасники.

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Держзакупівлі"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді