Виплата доходів нерезиденту неприбутковою організацією: що з податками

При виплаті доходу нерезиденту неприбутковою організацією на неї покладається зобов’язання з утримання податку з доходів нерезидента, який перераховується до бюджету.

Нова форма звіту по заборгованості страхувальника СКАЧАТИ

Виплата доходів нерезиденту неприбутковою організацією: що з податками

Згідно зі ст. 46 ПКУ неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені ст. 133 ПКУ, подають Звіт про використання доходів за формою, затвердженою Наказом Мінфіну № 469, та річну фінансову звітність.

Разом зі Звітом неприбуткові організації, які утримують та вносять до бюджету податок на доходи нерезидентів, мають надати Податкову декларацію, форма якої затверджена Наказом Мінфіну № 897.

Слід звернути увагу, що такі організації у Декларації крім рядка 23 ПН, де зазначається сума сплаченого податку при виплаті доходів нерезидентам у звітному періоді, та таблиці 1 додатка ПН до рядка 23 ПН Декларації, інші показники не заповнюють та інші додатки до Декларації не подають.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

тест для бухгалтерів

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді