Виключення НО з Реєстру: названо нову "карантинну" причину

Податківці пояснили чи є підставою для виключення неприбуткової організації (у т. ч. медичної установи) з Реєстру неприбуткових установ та організацій укладання договорів добровільного медичного страхування на своїх працівників та проведення працівникам тестувань, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Виключення НО з Реєстру: названо нову

У випадку використання доходів НО на цілі, не передбачені ст. 133 ПКУ (у тому числі при здійсненні виплат на користь працівників, що не є оплатою їхньої праці, зокрема щодо добровільного медичного страхування та проведення медичних тестувань за кошти НО), це буде порушенням.

У разі недотримання НО таких вимог, вона підлягає виключенню з Реєстру.

Водночас, якщо статутом НО, що є закладом охорони здоров’я, серед напрямів діяльності передбачено медичне страхування та тестування своїх працівників, то сплата страхових внесків та оплата медичних тестувань такої організації не призводить до втрати статусу неприбуткової організації.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді