Заява 1-РН: специфіка подання неприбутківцями

Реєстраційна заява за формою 1-РН з позначками «Реєстрація», «Зміни», «Виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій» може бути подана, зокрема, засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, якщо установчі документи оприлюднені на порталі електронних сервісів.

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

Заява 1-РН: специфіка подання неприбутківцями

Платник створює електронні документи, в тому числі Заяву, у строки та відповідно до Порядку № 557.

Засобами електронного зв’язку Заява подається до контролюючих органів за ідентифікатором форми J1310502, зокрема з використанням режиму «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Е-кабінету.

Перша квитанція надсилається платнику е-документа протягом двох годин з часу його отримання контролюючим органом, в іншому разі – протягом перших двох годин наступного операційного дня.

Друга квитанція направляється платнику податків за результатами розгляду Заяви та прийнятого контролюючим органом рішення про відмову у включенні НО до Реєстру, присвоєнні (зміні) ознаки неприбутковості або виключення неприбуткової організації з Реєстру протягом трьох робочих днів з дня отримання контролюючим органом Заяви.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді