Неприбуткова організація: коли подає Звіт НО та фінзвітність

Неприбуткові організації у разі наявності будь-яких показників, які підлягають декларуванню, зобов’язані подавати Звіт та форми фінансової звітності у строки, передбачені ст. 49 ПКУ, оскільки вона подається неприбутковими підприємствами як додаток до Звіту та є його невід’ємною частиною.

Як відзвітувати про зарплату до статистики? ►►► Дізнайтеся за результатами тесту✔️

Неприбуткова організація: коли подає Звіт НО та фінзвітність

Ст. 46 ПКУ передбачено, що неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені ст. 133 ПКУ, подають Звіт про використання доходів (прибутків) НО за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, та річну фінансову звітність.

Фінансова звітність або баланс та звіт про фінансові результати, що подаються відповідно до ст. 46 ПКУ, є додатком, зокрема, до Звіту та його невід’ємною частиною. Звіт подається за формою, затвердженою наказом Мінфіну № 553 із змінами.

Для неприбуткових організацій, які відповідають вимогам ст. 133 ПКУ та внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, встановлюється річний податковий період, крім випадків, передбачених ст. 133 ПКУ.

Податкові декларації, крім випадків, передбачених ПКУ, подаються за базовий звітний період, що дорівнює календарному року, крім випадків, передбачених ст. 49 ПКУ – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді