Реєстрація неприбуткової організації онлайн: яким чином відбувається

Включення неприбуткової організації до Реєстру здійснюється контролюючим органом з присвоєнням їй ознаки неприбутковості згідно з пунктами 4, 5 Порядку, затвердженого постановою КМУ № 440.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок

Реєстрація неприбуткової організації онлайн: яким чином відбувається

Реєстраційна заява неприбуткової організації за формою 1-РН з позначками «Реєстрація», «Зміни», «Виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій» може бути подана, зокрема, в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

Платник створює електронні документи, в тому числі Заяву, у строки та відповідно до порядку, керуючись наказом Мінфіну № 557 «Про затвердження Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами».

Засобами електронного зв’язку в електронній формі Заява подається до контролюючих органів за ідентифікатором форми J1310502, зокрема з використанням режиму «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Е-кабінету.

Перша квитанція надсилається платнику е-документа протягом двох годин з часу його отримання контролюючим органом, в іншому разі – протягом перших двох годин наступного операційного дня.

За відсутності підстав для відмови у включенні (повторному включенні) до Реєстру неприбуткових установ та організацій, присвоєнні (зміні) ознаки неприбутковості контролюючим органом друга квитанція не направляється.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді