Найпоширеніші зарплатні помилки: судова практика

Найпоширеніші зарплатні помилки: судова практика

Народна мудрість каже, що кожен вчиться на власних помилках. Від помилок не застрахований ніхто! За допомогою цього уроку курсу Зарплата в бюджеті виявите, де помиляються ваші колеги-зарплатники та як потім за ці помилки розплачуються.

Держпраці постійно шукає приховані трудові відносини. Наведемо один із прикладів, коли установа приховала трудові відносини, за що була покарана.

Приклад

Роботодавець уклав із фізособою договір про надання послуг з прибирання. У ньому зазначив: Виконавець зобов’язаний надати Замовнику послуги з прибирання внутрішньобудинкових приміщень.

Предмет зрозумілий, але який обсяг робіт? Держпраці почала «копати», і знайшла те, що шукала.

Доводи Держпраці. У ЦПД не зазначений матеріальний результат роботи. Виконавець підпорядкований правилам внутрішнього трудового розпорядку[1]. Не на користь роботодавця також інформація свідків. Ще один прорахунок — виконавців залучили до зарплатного проєкту банку.

Щоб у вашій праці неможливо було знайти помилки, пройдіть навчання на курсі Зарплата в бюджеті від Школи Головбуха для бюджетних установ.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік лікарських засобів та медичних виробів: приклади від експерта

Як МОЗ рекомендує ЗОЗ вести бухгалтерський облік медикаментів та медичних виробів – у публікації розглянемо загальні положення, що стосуються як медзакладів, що є бюджетними установами, так і реорганізованих медзакладів-КНП.
28272

Кошти на передплату періодики: чотири неочевидних джерела

Тримайте поради експертки, які допоможуть знайти кошти на передплату професійних видань для бухгалтерів. Брак фінансування, який через війну суттєво зачепив бюджетні установи й організації, водночас показав їхні можливості – вихід є завжди.
1164

Облік грошових коштів

Кожній установі доводиться обліковувати грошові кошти. А облік грошових коштів в державному секторі, як ніде, жорстко регламентований. Тож розглянемо, як вести облік грошових коштів правильно.
11421

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів-бюджетників: нова програма навчання онлайн

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів-2024 у Школі Головбуха розроблена експертами для підвищення кваліфікації бухгалтерів та головного бухгалтера.
3366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді