Після держреєстрації є лише 10 днів на оновлення відомостей у Реєстрі

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці акцентують увагу на реєстрації неприбуткових установ/організацій після державної реєстрації новоствореної установи (організації) або державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу.

оновлення відомостей у Реєстрі неприбуткових організацій

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

З урахуванням змін до ПК, внесених Законом України від 23.02.2024 № 3603-ІХ, передбачено можливість внесення установ та організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) у разі подання в установленому порядку документів для внесення до Реєстру під час або протягом 10 днів з дня державної реєстрації:

  • створення юридичної особи;
  • змін до відомостей про юридичну особу.

Якщо за результатами розгляду цих документів установа (організація) внесена до Реєстру, така установа (організація) для цілей оподаткування податком на прибуток підприємств вважається неприбутковою установою (організацією) з дня державної реєстрації створення юридичної особи або з дня державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу (пп. 133.4.1 п. 133.4 ПК).

За інформацією ГУ ДПС у Київській області

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді