Реєстрація учасників бюджетного процесу в ІАС “LOGICA” 2022

Автор
бухгалтер, експерт з питань бюджетної сфери, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Як здійснити реєстрацію в Інформаційно-аналітичній системі “LOGICA” учаснику бюджетного процесу 2022. Даний огляд буде корисним відповідальним виконавцям, головним розпорядникам, місцевим фінансовим органам, усім тим, хто бере участь у плануванні та виконанні місцевих бюджетів.

Чим керуватися при реєстрації в ІАС “LOGICA”

Для реєстрації знадобляться:

  • уже встановлений інформаційно-програмний комплекс, автоматизована інформаційна система, які виконують роль програми-посередника для доступу в ІАС “LOGICA”;
  • Методичні рекомендації до ІАС “LOGICA”, які можна також знайти в наказі Мінфіну від 06.11.2020 р. № 690 (далі – Методрекомендації № 690). Вони присвячені виключно рекомендації учасників бюджетного процесу на місцевому рівні.

У згаданих Методрекомендаціях № 690 є як загальний порядок реєстрації учасників бюджетного процесу (розділ ІІ), так і правила заповнення реєстраційної картки-заяви учасника бюджетного процесу (Додаток 2). Сама ж форма реєстраційної картки-заяви учасника бюджетного процесу (Додаток 1) не особливо потрібна користувачу, так як на основі неї зроблена електронна реєстраційна форма у програмі, що користується API-інтерфейсом ІАС “LOGICA”.

Програмно-цільовий метод в ОМС

Також читайте ІАС “LOGICA” при складанні місцевих бюджетів: що це, інструкція

Послідовність реєстрації учасників бюджетного процесу

Реєстрація учасників бюджетного процесу здійснюється не коли завгодно, а у визначеній послідовності:

ПослідовністьХто реєструється
1Місцевий фінансовий орган (МФО)
2Головні розпорядники коштів (ГРК)/відповідальні виконавці (ВВ)
3Розпорядники коштів нижчого рівня (РК)
4Отримувачі бюджетних коштів (ОК)

Таким чином, першими мають реєструватися МФО, а уже після них у наведені вище послідовності усі інші. Дотримуватись такої послідовності слід, так як усі відповідальні виконавці погоджуються ГРК з МФО. Якщо немає зареєстрованого МФО, то ні ГРК, ні ВВ не зможуть заповнити реєстраційну картку та пройти реєстрацію. Також вони не зможуть здійснити реєстрацію, якщо МФО не вніс підпорядкованих ГРК учасників у свій перелік.

☛ МФО реєструються першими та оперативно, аби не затримувати реєстрацію інших учасників бюджетного процесу

Достовірність усієї поданої інформації забезпечує учасник, який подав реєстраційну картку, тобто заповнив електронну форму та відправив її користуючись своїм кваліфікованим електронним підписом.

Хто реєструється учасником бюджетного процесу 2022

Обов’язкову реєстрацію проходять:

  • у разі відсутності змін в облікових даних. На бюджетний процес кожного року реєструймося заново;
  • у разі зміни складу відомостей про учасника здійснюємо оновлення реєстрації, тобто перереєстрацію. Однак вона здійснюється у тому ж порядку й за тією ж формою.

Перед заповненням реєстраційної картки визначаємося з бюджетними програмами, які планується виконувати у 2022 році. Після затвердження місцевого бюджету можна здійснити їх уточнення.

Реєстрація учасників бюджетного процесу в ІАС “LOGICA” 2022
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
МІСЦЕВИЙ ФІНОРГАН МАЄ ЗНАТИ ⭐️як звітувати про стан фінансування соцвиплат після 1 березня ⭐️яку форму звіту застосувати та на які КЕКВ орієнтуватися



зміст

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді