Інвентаризація об’єктів комунальної власності в ОМС

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Де взяти достовірні відомості про об’єкти комунальної власності, що перейшли в управління під час реорганізації місцевих рад, та як провести інвентаризацію об’єктів комунальної власності в ОМС.
Зміст статті:

Матеріальною основою місцевого самоврядування є, зокрема рухоме й нерухоме майно, земля, природні ресурси, що перебувають у комунальній власності територіальних громад (ч. 3 ст. 16 Закону № 280). Тож територіальні громади мають не тільки володіти, а й доцільно, економно та ефективно користуватися і розпоряджатися комунальним майном, що належить їм, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування (ст. 1 Закону № 280).

Щоб реалізувати свої права, потрібно мати достовірні відомості про об’єкти комунальної власності. У цьому домоможе проведення інвентаризації цих об’єктів (далі — інвентаризація ОКВ). Як її організувати, пояснимо детальніше.

Що інвентаризувати

Інвентаризація об’єктів комунальної власності в ОМС Безгосподарсткі об’єкти та відумерла спадщина — потенційні об’єкти комунальної власності

Яка мета інвентаризації та хто проводить

Зразок рішення ради про затвердження Порядку списання майна комунальної власності

Порядок списання майна комуналної власності

СКАЧАТИ

Як оформлювати інвентаризацію

Інвентаризація об’єктів комунальної власності в ОМС ОМС самостійно розробляє механізм та форми для документування результатів інвентариції

Коли проводити інвентаризацію

Зразок Порядку списання майна комунальної власності

Зразок Порядку списання майна комунальної власності

СКАЧАТИ



зміст

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді