МНН без проблем, або Як скористатися новими можливостями ProZorro

Наприкінці грудня прозорівці презентували новий доробок — вони інтегрували ProZorro з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це суттєво зменшить помилки під час закупівлі ліків і збільшить конкуренцію. Тож навчимося користуватися новинкою через E-Tender.ua

Зміни в електронній системі закупівель ProZorro відбуваються постійно. Це доказ того, що система живе та розвивається. Наради, спільні робочі групи з працівниками міністерств, міжнародними експертами, регіональними представниками є гарним майданчиком для удосконалень. Саме тут і напрацьовують рішення тих проблем, що виникають в роботі закупівельників.

Одним із результатів такої співпраці є інтеграція Національного переліку основних лікарських засобів із системою ProZorro.

Спочатку була ідея

Рік тому відбулася спільна нарада Мінекономрозвитку, МОЗ та АМКУ. Приводом для неї стали численні оскарження процедур закупівель лікарських засобів та медичних виробів. Учасники наради всебічно розглянули проблему, обговорили технічні помилки і те, як удосконалити систему та запобігти зловживанням.

Під час дискусії народилася ідея інтегрувати Національний перелік основних лікарських засобів із ProZorro. Її автори — заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик і його радник Іван Лобода, які активно підтримують та впроваджують інновації у державному забезпеченні пацієнтів ліками. За їхньої ініціативи учасники наради звернулися до ДП «Прозорро» з проханням розглянути можливість інтеграції електронної системи закупівель з Державним реєстром лікарських засобів України. Саме там є докладна інформація про лікарські препарати, зареєстровані в Україні.

МНН без проблем, або Як скористатися новими можливостями ProZorro 9 змін в ProZorro 2018 року

Функціонал, який вирішили впровадити, може урегулювати багато спірних питань у закупівлях ліків та медичних препаратів закладами охорони здоров’я. Ба більше — він важливий для успішного впровадження нової політики МОЗ. Завдяки йому вдасться забезпечити пацієнтів стаціонарного лікування гарантованими лікарськими засобами.

МНН без проблем, або Як скористатися новими можливостями ProZorro Розширюємо горизонти публічних закупівель. Долучайтеся!

Разом до перемоги

Тетяна КОБА, радник Міністра охорони здоров’я України:

Мені довелося брати активну участь в процесі інтеграції Національного переліку основних лікарських засобів із ProZorro. Адже це — одна із складових успішно проведених закупівель. Наприкінці року ми провели низку безплатних семінарів для лікарень з підвищення кваліфікації, присвячених Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII. До навчальної програми увійшла й тема з визначення обсягів потреби лікарських засобів для закладів охорони здоров’я за методом захворюваності. Я вражена високим рівнем обізнаності наших співробітників. Ми докладно розглядали лише, як проводити закупівельні процедури на практиці.

Під час навчання ми вчергове переконалися, що інтеграція вирішить багато технічних питань. Вдячна команді Василя Задворного (ДП «Прозорро»), Тетяні Думенко (ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України») та Віктору Нестулі (Transparency International Україна) за плідну співпрацю.

Знаю, це лише перший крок. І попереду на нас очікує багато потрібних нововведень в системі. З-поміж них збільшення функціоналу аналітичного модуля, оновлення полів в оголошенні про закупівлю лікарських засобів та медичних виробів.

Завжди рада вислухати всі поради. Звертайтеся з ідеями та докладно описуйте проблеми, які виникають під час закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

Як скористатися новинкою в роботі ProZorro:

Читати повністю


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

зміст

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді