Закупівля послуг з організації шкільного харчування: що не вимагають в ТД

Закупівля послуг з організації шкільного харчування — справа важлива і відповідальна. Тож замовники для неї завжди прискіпливо прописують вимоги в тендерній документації. Інакше й не можна, адже йдеться про здоров’я дітей. Як учасники мають підтвердити відповідність цим вимогам і чого вимагати не варто — у статті.

Про харчування окремих категорій учнів державних і комунальних закладів освіти зобов’язані подбати органи державної влади та місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких ці заклади перебувають. Цей обов’язок випливає із компетенції цих органів у сфері освіти, визначеної Законом України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII (далі — Закон № 2145).

Тож вони забезпечують безоплатним гарячим харчуванням (ч. 3 ст. 56 Закону № 2145):

  • дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах);
  • дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» від 01.06.2000 № 1768-III, які навчаються в закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) чи фахової передвищої освіти;
  • осіб інших категорій, визначених законодавством та/або рішенням органу місцевого самоврядування.

Для цього дотримують вимог:

Послуги з організації шкільного харчування органи державної влади та органи місцевого самоврядування фінансують бюджетним коштом. Тому закупівлю таких послуг проводять управління освіти цих органів за Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII.

Що врахувати під час таких закупівель та які вимоги доцільно прописати в тендерній документації, аби задовільнити потребу в якісному харчуванні учнів, — розповімо докладно.

1. Предмет закупівлі — за правильним кодом

2. Очікувана вартість — без ПДВ

3. Кваліфікаційні критерії: три ліпше одного

4. Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді