4 поради, щоб врахувати особливості оскарження у євроторгах

Автор
юрист, партнер ЮК «Правое Дело», Київ
Оскарження учасниками рішень замовника в євроторгах пов’язане з правилами їх проведення. Тому діяти правильно навчить практика органу оскарження. А чотири поради експерта — врятують ваші торги чи договір про закупівлю.

Так звані євроторги, тобто відкриті торги з публікацією оголошення англійською мовою, відбуваються за особливим порядком. Це впливає на оскарження учасниками рішень замовника. Тому розуміння практики оскарження допоможе в схожій ситуації діяти правильно, а наші чотири поради — врятують ваші торги чи договір про закупівлю.

Порада 1. Відкрита пропозиція

Якщо не допустити до оцінки учасника, у якого цінова пропозиція відкрилася до аукціону, процедуру не треба буде відміняти.

Багато замовників вже знають важливе правило євроторгів: якщо до аукціону відкрилася ціна учасника, його тендерну пропозицію слід відхилити. І неважливо, у якому саме документі тендерної пропозиції це сталося — проєкті договору, кошторисі, калькуляції або ціновій пропозиції.

Якщо хтось із учасників поскаржиться до Колегії АМКУ на те, що замовник допустив до аукціону учасника з відкритою ціною, вона ухвалить рішення про відміну процедури. Це працює завжди.

інших законних підстав. Наприклад, за те, що такий учасник не надав довідку, яку вимагали надати умови тендерної документації. За таких обставин у разі скарги Колегія АМКУ не візьме до уваги те, що у відхиленого учасника було видно ціну. Тобто відмінити таку процедуру через відкриту ціну скаржнику не вдасться.

Як приклад: скарга UA-2017-02-21-002775-с.в1.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді