Невідкладні справи наприкінці року для планування закупівель

Автор
директорка департаменту закупівель Державного концерну «Укроборонпром»
Як організувати процес планування закупівель? Хто готує заявки на тендер? Хто відповідає за різні етапи цих процесів? Відповіді — у статті.

Кожен замовник прагне отримати товари, роботи, послуги вчасно і саме ті, що йому потрібні. Тож має організувати планування закупівель на наступний рік та налагодити взаємодію працівників, які залучені до закупівельного процесу:

Хто бере участь у процесі планування закупівлі

Починається закупівля з ініціатора, що безпосередньо у ній зацікавлений. Він повинен відповідати за своєчасність поданої інформації до закупівельного підрозділу, тобто тендерників. Зазвичай останні не беруть участі у формуванні бюджету, тому інформація про заплановані видатки може потрапляти до них невчасно і навіть не повністю.

Отже, ініціатор закупівлі має знати, до кого звертатися, коли у нього виникла потреба. А тендерник, який безпосередньо проводить закупівлі у замовника, — що саме, якої якості і на коли потрібно закупити.

Щоб узгодити їхні дії, замовник насамперед має затвердити Порядок взаємодії між структурними підрозділами під час планування закупівель на 2020 рік. Цей документ встановить єдині правила взаємодії всередині організації і унеможливить перекладання відповідальності, затягування або зрив закупівлі учасниками закупівельного процесу.

Наразі ж пояснимо, що мають урахувати замовники під час планування публічних закупівель, як готувати заявки на внесення закупівлі до плану та її проведення.

Як спланувати закупівлі


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді