Передоплата по-новому: п’ять важливих застережень

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Однією з форм розрахунків для замовників, що фінансуються бюджетним коштом, є попередня оплата. З початку року діють нові вимоги, за якими її треба проводити.

Послаблення авансових обмежень: нові правила передоплати від урядовців

Уряд оновив порядок передоплати для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів за товари, роботи і послуги, які вони закуповують бюджетним коштом.

Із 1 січня 2020 року його визначає Постанова № 1070, натомість звична багатьом Постанова КМУ «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 23.04.2014 № 117 втратила чинність.

Постанова № 1070 спростила вимоги до передоплати за договорами, які укладають замовники. І діяти правильно допоможуть наші застереження.

5 застережень по передоплаті: читати >>>

Урахуєте ці застереження — не допустите порушень. Адже Держаудитслужба обов’язково перевірить, як саме за закупівельними договорами ви проводили передоплату товарів, робіт і послуг бюджетним коштом.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді