Спрощена закупівля - чи обо­в’я­зково відповідати на звернення учасників

Під час періоду уточнення в спрощеній закупівлі замовник отримав від учасника запитання. Чи обо­в’я­зково треба відповідати? Чи передбачена відповідальність, якщо не надати відповіді в установлений строк?
Чи обо­в’я­зково відповідати на звернення учасників під час спрощеної закупівлі

ЛІЛІЯ КУЛИК,

керівниця служби підтримки ДП «Прозорро»

Кожен замовник готується до оголошення закупівлі заздалегідь — визначає очікувану вартість, параметри предмета закупівлі, прописує технічні вимоги. Та навіть чітко складені умови можуть викликати в учасників додаткові запитання.

Тож саме для того, щоб учасники мали змогу уточнити деталі, законодавець передбачив період уточнень у спрощеній закупівлі.

Тривалість періоду уточнень визначає замовник, однак вона не може бути меншою, ніж три робочих дні. У цей час:

  • потенційні учасники можуть ставити запитання замовнику чи звертатися до нього з вимогою;
  • замовник має відповідати на ці запитання/вимоги та за потреби вносити зміни до оголошення про проведення спрощеної закупівлі.

Закупівля робіт з будівництва — разом з устаткуванням чи окремоЧому потрібно відповідати учасникам >>>

Закупівля робіт з будівництва — разом з устаткуванням чи окремоЧи передбачена відповідальність, якщо не надати відповідь >>>

Закупівля робіт з будівництва — разом з устаткуванням чи окремо
Національна сертифікація з публічних закупівель — 2021В програмі: Закупівлі за новою редакцією Закону № 922 ► Планування ► Умови ТД ► Укладення договору ► Контроль та відповідальність + офіційний СЕРТИФІКАТ
Ви досвідчений закупівельник і в закупівлях вам немає рівних? Покажіть свій результат - пройдіть самоперевірку власних знань, щоб скоротити програму!
Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Держзакупівлі"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді