Орендна плата під час карантину скасована: зміни до ЦК

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

Прикінцеві та перехідні положення Цивільного Кодексу України (ЦК) доповнили новим пунктом, який звільняє наймача від плати за користування майном відповідно до частини шостої статті 762 ЦК на час карантину (тобто з 12.03.2020 по день його завершення).

Орендарі не платитимуть орендну плату з дня запровадження карантину

Така зміна визначена у законопроєкті № 3275 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)», який учора Парламент прийняв та наразі готує для підпису Президентом України.

Із законопроєкту № 3275 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)»

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33504

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
330535

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1347

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді