Розширюєте коло обов'язків працівника - оформіть суміщення

Суміщення професій (посад), згідно ст. 32 КЗпП, є зміною істотних умов праці.

Інструкція: як налаштувати професійний календар

Суміщення посад: особливості оформлення та розрахунку

Тому для встановлення суміщення роботодавцеві необхідно попередити про таке навантаження не пізніше, аніж за два місяці. Згода працівника у такому випадку є обов’язковою.

До основних реквізитів наказу про суміщення професій віднесено назва професії за якою відбуватиметься сумісництво, доплата, умови виконання робіт, підстава суміщення та термін виконання обов’язків, у разі необхідності.

Доплата провадиться винятково за наказом, оскільки виконання роботи за суміщенням посад не відображається в табелі обліку робочого часу та встановлюється відповідно до вимог ст. 105 КЗпП на умовах, передбачених колективним договором.

Якщо суміщення встановлювалося на певний строк, виконання додаткової роботи в порядку суміщення припиняється без видання окремого наказу.

За матеріалами Держпраці

Розширюєте коло обов'язків працівника - оформіть суміщення
ІРИНА ЖИТКОВА,головний редактор Експертус Кадри
Тримайте напохваті розрахунок норм тривалості робочого часу на 2021 рік.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження сумісника

Що зазначити в наказі про відрядження сумісника, як протабелювати та оплатити час відрядження, хто має врегулювати відсутність на основному місці роботи.
13938

Уповноважена особа з закупівель: доплата за додаткову роботу

Новий Закон про державні закупівлі з останніми змінами зазначає появу уповноважених осіб. Тепер вони на стороні замовника займаються допороговими, або спрощеними, закупівлями. Вони ж несуть повну відповідальність за прозорість та чесність процесу. Найголовніше, що уповноваженою особою може стати директор чи бухгалтер, наприклад. Проаналізуємо докладно доплату за таке сумісництво відповідно до норм діючого трудового законодавства та окреслимо ризики.
5246

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді