Публічні закупівлі: способи призначення уповноваженої особи

Мінекономіки пропонує 3 способи призначення фахівця з публічних закупівель, на вибір бюджетної установи.

Електронний сервіс «Єдиний закупівельний словник»

Публічні закупівлі: способи призначення уповноваженої особи

Спосіб 1. Покласти на працівника зі штату функції уповноваженої особи як додаткову роботу із відповідною доплатою. Його можна використовувати замовникам, що проводять невелику кількість закупівель на рік та штатну чисельність працівників якої у зв'язку з цим збільшувати недоцільно.

Спосіб 2. Додати до штатного розпису окрему посадову одиницю з обов’язками уповноваженої особи. При цьому для посади "Фахівець з публічних закупівель" можуть бути застосовані кваліфікаційні категорії "провідний", "I категорія", "II категорія". Це підходить для організацій, які проводять системні циклічні закупівлі щороку і мають постійне навантаження з адміністрування закупівельного процесу.

Спосіб 3. Укласти трудову угоду (контракт) згідно з законодавством. Він доцільний для замовників, що здійснюють велику кількість закупівель на рік у разі потреби складних або специфічних закупівель.

Варто відмітити, що замовник може використовувати одночасно декілька способів для визначення уповноважених осіб.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39193

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді