«РРО в смартфоні»: завершується робота над новим застосунком

Мінфін спільно з ДПС завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального застосунку для програмного РРО, який уже найближчим часом розпочне роботу в тестовому режимі.

Отримайте -40% на Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

«РРО в смартфоні»: завершується робота над новим застосунком

Протягом місяця представники бізнесу матимуть можливість ознайомитися з функціоналом застосунку в е-кабінеті платника податків, протестувати його та надати свої пропозиції.

Вже з 1 серпня 2020 року продукт буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі.

Водночас обов’язковим використанням програмного РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане з 1 січня 2021 року.

Залишок коштів у інвалюті: як облікувати курсові різниці та відзвітувати до Казначейства

Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення «РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків.

Споживачі у свою чергу за лічені хвилини зможуть перевірити наявність виданого чеку у базі даних ДПС. В разі його відсутності та видачі чеку з порушенням законодавства покупець матиме право на відшкодування частини витрат на придбання товару.

За інформацією з Урядового порталу

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47014

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів: заповнення без помилок

На підставі акта введення в експлуатацію основних засобів, акта приймання-передачі основних засобів, технічної та іншої супровідної документації бухгалтер формує регістри аналітичного обліку. Серед них – інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів бюджетних установ. Розглянемо детально, як її заповнити.
64295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді