Держзакупівлі: скільки коштів зекономив «Укроборонпром» з Prozorro

За підсумками 6 місяців підприємства-учасники державного концерну "Укроборонпром" здійснили закупівель через систему ProZorro на суму 2,91 мільярдів гривень. При цьому, завдяки конкурентним торгам, вдалося зекономити 358 мільйонів.

5 факторів розрахунку очікуваної вартості

Держзакупівлі: скільки коштів зекономив «Укроборонпром» з Prozorro

Як прокоментувала результати роботи директор із закупівель Укроборонпрому Надія Бігун, у січні оборонні підприємства перейшли на обов’язкові закупівлі через систему ProZorro. Відтоді було побудовано системну комунікацію із закупівельниками на підприємствах Концерну, постійно підвищуючи їх кваліфікацію – і ось маємо результат. За 6 місяців 68 підприємств Укроборонпрому оголосили 10 тисяч тендерів на майже 3 мільярди гривень.

Найбільше Концерну вдалось зекономити на проведених централізованих закупівлях, яких за півроку було проведено шість.

8 практичних порад, як скласти тендерну документацію

Окрім того в рамках оголошених тендерів підприємства «Укроборонпрому» отримали 130 оскаржень від учасників торгів, які стосувалися умов конкурсної документації або прийнятих рішень за результатами торгів.

Як підсумувала Бігун, усі оскарження були розглянуті підприємствами, здебільшого вони є технічними і стосуються умов конкурсної документації, технічних характеристик предмету закупівлі або процедурних питань. Оскільки закупівлі підприємств Концерну не розглядаються в Антимонопольному комітеті України, ми створили власний механізм оскарження – будь-який учасник торгів має можливість безкоштовно оскаржити допорогову закупівлю підприємства Концерну через звернення до Колегії Концерну з розгляду скарг у сфері закупівель на спеціальному розділі нашого сайту.

За матеріалами з сайту Dozorro

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39690

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді