Водяні знаки Prozorro: вже на двох закупівельних майданчиках

Prozorro повідомляє: вже два електронних майданчика у системі Prozorro зробили можливим накладання водяних знаків.

РЕЄСТРУЙСЯ на вебінар: Коли можна не проводити спрощених закупівель та як це обґрунтувати

Водяні знаки Prozorro: вже на двох закупівельних майданчиках

Відтепер у постачальників двох електронних майданчиків - SmartTender та Zakupki.prom.ua. - з’явилася можливість накладати водяний знак на документи.

Водяні знаки – це спеціальні символи, які накладаються на документи, щоб унеможливити неправомірне використання документів та забезпечити їх додатковий захист. Водяний знак містить ЄДРПОУ компанії та примітку “Для участі в закупівлях”.

В Prozorro зазначили, що закон України “Про публічні закупівлі” не забороняє використання водяних знаків у тендерній документації. Отже, замовники можуть спокійно приймати такі документи, а учасники торгів використовувати цей функціонал.

Крім того, у випадках, коли замовник вимагає від учасників надати копію паспорту, постачальник може звернутись за обґрунтуванням доцільності додавання таких документів. В багатьох випадках у відповідь на такі звернення замовники переглядають пакет документів і виключають ті, які містять персональні дані.

За матеріалами Prozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39749

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2464

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді