Установи часто закупляють в кінці року бензин, запасні частини, канцтовари, тощо, щоб забезпечити безперебійну роботу установи на початку року. Потім протягом року їх використовують і списують.
А ви знаєте як правильно їх списати? Чи потрібно коригувати фінансовий результат установи на суму списаних запасів, адже доходи які отримувала установа, щоб придбати запаси, відображали у минулому році. Відповідь - у статті.
А завершити бюджетний рік правильно, проаналізувати роботу установи за рік і за потреби виправити помилки, бухгалтер зможе коли прослухає семінар «Невідкладні заходи наприкінці бюджетного року». Колишній ревізор вам розкаже:
- Чому в наступному році не можна виправляти помилки цього року;
- Чи відповідатиме бюджетна установа, якщо порушила терміни оплати (за відсутності фінансування);
- Як проревізувати господарські договори
- Як провести завершальні бухгалтерські операції.
Программа СЕМІНАРУУВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.
За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів-2024 у Школі Головбуха розроблена експертами для підвищення кваліфікації бухгалтерів та головного бухгалтера.
Те, як установа використовує бюджетні кошти в процесі господарської діяльності, перевіряє Держаудитслужба. Аби ревізія не налякала бухгалтера, надамо практичні поради.
Цифрове видавництво Експертус 10 листопада проводить особливий захід: семінар з практичними порадами, привітання до Міжнародного дня бухгалтера та церемонія нагородження ТОП-3 найкращих бухгалтерів України.
Журнал «Головбух: Бюджет» — це не просто експертний продукт. Він — як смачна і корисна страва, яку приготували найліпші фахівці з найякісніших інгредієнтів.