Дебіторська заборгованість: що з ПДВ

У ДПС пояснили чи нараховуються податкові зобов’язання на дебіторську заборгованість за оплаченими але не отриманими товарами/послугами, необоротними активами на момент анулювання реєстрації особи як платника ПДВ.

Календар бухгалтера на ЖОВТЕНЬ

Дебіторська заборгованість: що з ПДВ

Відповідно до п. 184.7 ст. 184 ПКУ якщо товари/послуги не були використані в оподатковуваних операціях, платник податку в останньому звітному періоді не пізніше дати анулювання його реєстрації зобов’язаний визначити податкові зобов’язання по таких товарах/послугах, виходячи із звичайної їх ціни.

Крім випадків анулювання реєстрації як платника податку внаслідок реорганізації шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт звірки розрахунків: готовий зразок

Звіряти стан розрахунків з дебіторами – обов’язок установи. Та як зафіксувати результати звірки правильно? Пропонуємо готовий Акт звірки розрахунків – зразок.
30633

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді