Рада розгляне закон щодо оренди та приватизації держмайна

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує прийняти за основу доопрацьований законопроєкт щодо окремих етапів передачі в оренду державного та комунального майна та його приватизації.

Рада розгляне доопрацьований законопроєкт щодо оренди та приватизації державного та комунального майна

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2023 РІК

На засіданні Комітету з питань економічного розвитку було розглянуто проєкт Закону України № 6102 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди державного та комунального майна та альтернативні до нього (реєстр. №6102-1, реєстр. №6102-2).

Законопроєктами № 6102, № 6102-1 передбачається удосконалити окремі етапи передачі державного та комунального майна в оренду, що дозволить зробити процес більш зручним та ефективним, а також узгодити положення Закону про оренду з низкою інших законів, які також регулюють відносини з використання державного та комунального майна, для уникнення неоднозначного тлумачення таких норм орендодавцями та потенційними орендарями.

Законопроєктом № 6102-2 передбачається встановлення пільгового режиму отримання в оренду державного і комунального майна орендарями, які потребують соціального захисту, здійснюють соціально значиму діяльність, зокрема забезпечують реформу шкільного харчування, та узгодження положень Закону про оренду з низкою інших законів, які також регулюють відносини з використання державного та комунального майна, для уникнення різного тлумачення таких норм орендодавцями та потенційними орендарями.

Під час обговорення народні депутати України - члени Комітету зазначили, що на сьогодні є необхідність прийняття відповідного законопроєкту, але не в запропонованих редакціях. За результатами обговорення було ухвалено рішення доопрацювати вищезазначені законопроєкти, внести доопрацьований народними депутатами України - членами Комітету проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна на розгляд Верховної Ради України, рекомендувати включити його до порядку денного сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24261

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29581

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54886

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді