Індексація аліментів: ухвалено механізм проведення

31 березня 2021 року на черговому засіданні Кабмін встановив механізм нарахування розміру аліментів, визначеного судом у разі їх стягнення державним, приватним виконавцем.

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Індексація аліментів: ухвалено механізм проведення

Зокрема, ухвалено механізм проведення індексації з наступного року після визначення розміру аліментів.

Крім того, рішенням Уряду уточнено окремі положення Порядку проведення індексації грошових доходів населення, якими передбачається врегулювати питання нарахування індексації:

  • грошового забезпечення військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби;
  • грошових доходів у разі їх підвищення не з 1 числа місяця, пропорційно часу, відпрацьованому до та після підвищення доходів.

За матеріалами Мінсоцполітики

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
6934

Нарахування аліментів 2024

Яким буде мінімальний і максимальний розмір аліментів 2024 року, штрафи за прострочення сплати аліментів, як аліменти утримуються та відображаються у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку та в обліку бюджетної установи. Ці та пов’язані питання – у цьому огляді.
21758

Приклади відрахувань із заробітної плати 2023 року

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати 2023 року — у статті.
341150

Соціальні стандарти 2023: актуальні цифри

У 2023 році у зв’язку зі збройною агресією мінімальна зарплата і прожитковий мінімум не зазнали змін. Проте змінений порядок обчислення/надання декретних і лікарняних, скасування індексації грошових прибутків, інші нововведення.
7344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді