Рентна плата за спецвикористання лісу: як провести перерахунок

Сума рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів обчислюється суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, і зазначається у таких дозволах.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок

Рентна плата за спецвикористання лісу: як провести перерахунок

Згідно зі ст. 256 ПКУ сума рентної плати, зазначена в лісорубному та в лісовому квитках, підлягає перерахунку суб’єктом лісових відносин, який видає спеціальні дозволи, у разі коли:

  • загальна кількість фактично заготовленої деревини під час її відпуску з обліком за площею перевищує зазначену в лісорубному квитку та кількість більше ніж на 10%;
  • фактичний обсяг використання лісових ресурсів перевищує зазначений у лісовому квитку на весь обсяг такого перевищення.

Підставою для перерахунку є спеціальні дозволи та акти огляду місць використання лісових ресурсів.

Ст. 256 ПКУ встановлено, що суб’єктом лісових відносин, який видає спеціальні дозволи, перерахунок рентної плати здійснюється також у разі:

  • авиправлення технічних помилок, які можуть бути допущені під час проведення матеріальної і грошової оцінки лісосік, другорядних лісових матеріалів, побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів;
  • анулювання лісорубного або лісового квитка у зв’язку з вилученням земель для інших потреб;
  • надання лісокористувачеві відстрочки на заготівлю та вивезення деревини;
  • додаткового продовження строку вивезення, але не більш як на три місяці.

За матеріалами ДПС

Рентна плата за спецвикористання лісу: як провести перерахунок
ЛАРИСА КІРІЧЕНКОВА,експерт Експертус
ДОПОМОЖЕМО БУХГАЛТЕРУ ►►►підготуватися до інвентаризації ►►►скласти інвентаризаційний опис ►►►опанувати нормативи для оцінки інвентаризаційних різниць ►►►обрати субрахунки

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3056

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді