Декларація з рентної плати: подаємо вперше

Пунктом 257.1 ст. 257 ПКУ визначено, що базовий податковий (звітний) період для рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів дорівнює календарному кварталу.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

Декларація з рентної плати: подаємо вперше

Статтею. 49 ПКУ передбачено, що платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Таким чином, суб’єкт господарювання, у разі отримання спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або укладання договору довгострокового тимчасового користування лісами є платником рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та повинен подавати податкову декларацію з рентної плати.

Вперше декларація подається за квартал, у якому такий суб’єкт господарювання отримав спеціальний дозвіл (лісорубний квиток або лісовий квиток) або уклав договір довгострокового тимчасового користування лісами.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3067

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді